EL EQUIPO

Published on January th, 2013

La ciencia es un trabajo en equipo. En muchos laboratorios los investigadores provienen de diferentes países y trabajan de forma conjunta para conseguir un objetivo común.

Josefa González

Investigadora Ramón y Cajal
País de nacimiento: España
Universidades y países donde has estudiado / hecho investigación: Universidad Autónoma de Barcelona (España), University of Cambridge (Inglaterra), Stanford University (Estados Unidos)
Qué te gusta de tu trabajo? Siempre estás aprendiendo y descubriendo cosas nuevas. La ciencia es muy dinámica, los resultados que vas obteniendo te obligan a plantearte nuevas preguntas y nuevos experimentos para contestar estas preguntas.
Y cuando no estás en el laboratorio, ¿qué te gusta hacer? Ir a conciertos, leer, viajar, ver “The Big Bang Theory”

Philipp Messer
Investigador Postdoctoral

País de naixement: Alemanya
Universitats i països on has estudiat/ fet recerca: University of Cologne (Alemanya), Max-Planck-Institute for Molecular Genetics, (Alemanya), Stanford University, (Estats Units)
Que t’agrada de la teva feina?
 Sempre he estat fascinat per com la increïble complexitat del món que ens envolta pot sorgir de les lleis elementals de la naturalesa més aviat simples. L’evolució és un exemple perfecte d’això, on el procés relativament senzill de la selecció natural pot donar lloc a l’enorme varietat i complexitat de la vida a la terra. La possibilitat de participar activament en descobrir dels mecanismes subjacents a aquest procés és molt atractiu per a mi. Més important encara, la ciència em permet treballar en els problemes que m’interessen, el que clarament no és sempre el cas en moltes altres professions.
I quan no ets al laboratori, què t’agrada fer?
 Quan no estic al laboratori,  es molt probable que em trobis en algun lloc a l’aire lliure, preferentment a les muntanyes. A l’hivern, això sovint implica esquí de muntanya a Lake Tahoe. A l’estiu, m’agrada anar a acampar a indrets remots de Califòrnia. També intento fer almenys un road-trip a l’any, amb amics o amb la família, ja he estat a llocs tan interessants com l’Argentina i el Canadà.

Lidia Mateo
Estudiant de grau. Universitat Pompeu Fabra.

País de naixement: Espanya
Universitats i països on has estudiat/ fet recerca: Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i Universitat Pompeu Fabra (UPF).
Que t’agrada de la teva feina?

 Què és molt estimulant. És un repte constant que em motiva a aprendrer i buscar noves solucions i, encara més important, fer-me noves preguntes. Potser no ho sembla desde fora però és una feina molt creativa!
I quan no ets al laboratori, què t’agrada fer?
M’agrada escoltar música i ballar Lindy-Hop. També m’agrada quedar amb els amics i fer esports a l’aire lliure com ara patinar, anar en bici o fer excursions.

Anna-Sophie Fiston-Lavier
Investigadora Postdoctoral

País de nacimiento: Francia
Universidades y países donde has estudiado / investigado: Pierre and Marie Curie University en Paris (Francia) y Stanford University, California (Estados Unidos)
Qué te gusta de tu trabajo? los retos, aprender cosas nuevas todos los días y sentirme conectada con todo lo que me rodea.
Y cuando no estás en el laboratorio, ¿qué te gusta hacer? bailar, escalar y disfrutar del tiempo libre con mi familia y amigos

 

Talia Karasov
Investigadora predoctoral

País de nacimiento: Estados Unidos

Universidades y países donde has estudiado / investigado: Stanford University y University of Chicago en Estados Unidos
Qué te gusta de tu trabajo? lo que me entusiasma de la investigación en Biología es el gran número de preguntas fascinantes relacionadas con cómo funcionan y cómo sobreviven los organisms. Estas preguntas muchas veces abarcan disciplinas tan diferentes que siempre siento que hay cosas nuevas e importantes por descubrir.
Y cuando no estás en el laboratorio, ¿qué te gusta hacer? cuando no estoy en el laboratorio me gusta hacer actividades al aire libre. Me encanta caminar en la naturaleza, escalar en roca, acampar y llevar a mi perro a explorar lugares nuevos.